Bloemenakkers voor bijen, gratis bloemenzaadzakje

In de loop van de voorbije jaren is de alarmklok over de afname van de bijenpopulaties alsmaar luider gaan klinken. Dat is een verhaal van verlies voor land- en tuinbouw én biodiversiteit.

Hoe gaan we te werk?

Zaai een bloemenakker

In een bloemenakker zit een divers mengsel van stuifmeelrijke bloemen, de ideale maaltijd voor bijen. Zaaien kan vanaf einde maart tot einde augustus.

Wilt u ook een zakje bloemenzaad inzaaien? Een gratis bloemenzaadzakje ligt klaar aan het onthaal in De Kouter. De actie is geldig zolang de voorraad strekt. Ook een brochure ‘bloemetjes en bijtjes, een duurzame liefde’ met handige weetjes en tips om de bloemen en bijen te helpen kunt u krijgen aan het onthaal.

Nestjes voor bijtjes

Bijen hebben ook behoefte aan een nest, liefst in de nabijheid van bloemrijke planten. U kunt bijenhotels of –kastjes plaatsen in de tuin; dode planten met holle stengels of uitgeholde bomen behouden; zelf blokken hout met gaten erin plaatsen; rietmatten te integreren in de tuin.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.