Bespaar op uw energiefactuur

Heel wat particuliere huishoudens en kmo’s betalen onnodig veel voor elektriciteit en aardgas omdat ze slapende contracten hebben lopen. De CREG heeft berekend dat het opzeggen of laten herzien van een dergelijk contract tot een besparing op de eindfactuur kan leiden die tot 1350 euro oploopt.

Slapende contracten zijn contracten die niet langer in het huidige aanbod van de energieleverancier zitten door bv. afschaffing van de contracten of verlaging van de tarieven. Hebt u al lang een contract lopen bij uw elektriciteits- of aardgasleverancier? Dan kan het de moeite lonen om de online CREG scan te doen en na te gaan of u niet beter af zou zijn met een geactualiseerd contract! Meer info kunt u terugvinden op www.creg.be/nl/cregscan.

Wilt u op een gemakkelijke manier het aanbod van verschillende energieleveranciers vergelijken? Dan is de online V-test iets voor u. U kunt er makkelijk raadplegen welke leverancier het goedkoopste aanbod voor uw verbruikersprofiel heeft, u krijgt een indicatie van de kostprijs die u zou betalen bij de verschillende leveranciers en wat het aandeel groene stroom is in de energiemix van de leverancier. Meer info kunt u terugvinden op vtest.vreg.be.

Indien u graag hulp krijgt bij het invullen van deze tests, kunt u altijd contact opnemen met de woonwijzer van Herent via woonwijzer@herent.be of 0496 12 86 64. U krijgt er gratis advies in verband met premies, energieleningen, betaalbaar wonen en duurzaam wonen.

woensdag 25 september 2019 10.23 u.