BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we u graag snel waarschuwen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat u meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen. Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen. U kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat u waarschuwen, waar u ook bent
Een bericht van BE-Alert kunt u op twee manieren ontvangen. Een alarm kan verzonden worden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op BE-Alert. U kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Woont u in Herent maar werkt u in Brussel? Registreer dan de beide adressen, zo blijft u steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie kan ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Zo kunt u dus ook verwittigd worden als u een dagje aan zee, in de Ardennen… bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema... 

Inschrijven is volledig gratis.

Registreer u
U kunt u heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in, en doe dat vandaag nog!

dinsdag 27 juni 2017 16 u.