Autodelen in Herent: we delen met velen!

In 2015 is een particuliere autodeelgroep Herent opgestart en begin 2018 kwam daar met Cambio een tweede autodeelsysteem bij. Tijd dus om even een tussentijdse balans op te maken.

Met autodelen betaalt u enkel uw verbruik en hoeft u zich geen zorgen te maken over verzekeringen, onderhoud en technische keuringen. Er zijn minder wagens nodig.

De particuliere autodeelgroep begon met één deelwagen en vijf gezinnen. Na goed drie jaar telt de groep zes deelwagens en 45 gezinnen! Oostrem vzw heeft er bovendien een camionette aan toegevoegd voor vervoer van andersvaliden. 22 gezinnen hebben hun tweede wagen van de hand gedaan, 14 gezinnen hebben een auto, maar hebben er af en toe een tweede nodig en 9 gezinnen hebben geen eigen wagen meer. Omgerekend per wagen worden elke week ongeveer drie ‘deelritten’ gereden.

Sinds januari komt er gemiddeld elke week 1 cambiogebruiker bij, wat overeenkomt met 16 nieuwe gebruikers sinds de lancering. Elke dag wordt er gemiddeld 1 rit met de wagen gereden, die daardoor 5588 kilometer op zijn teller heeft staan.

Bent u ook klaar om de stap naar autodelen te zetten? Ga naar www.herent.transitie.be/autodelen en/of www.cambio.be of neem contact op met duurzaamherent@herent.be.

donderdag 21 juni 2018 9.25 u.