Asfalteringswerken en aanpassing lichtenregeling kruising Mechelsesteenweg (N26) met E314

Volgens de huidige planning voert het Agentschap Wegen en Verkeer tussen 7 en 31 augustus werken uit aan de kruising van de N26 met de E314 en op de N26, tussen de Mechelse poort en Kareelveld.

Wat?

  • Voorbereidende werken voor plaatsen van verkeerslichten.
  • Asfalteringswerken.
  • Nieuwe verkeerslichten op kruispunt instellen naar nieuwe verkeerslichten regeling.

Wanneer?

In de huidige planning worden deze werken uitgevoerd tussen 7 en 31 augustus.

Hinder en omleidingen

De werken aan de verkeerslichten worden overdag uitgevoerd. Het verkeer kan steeds door.

De asfalteringswerken op de N26, tussen het kruispunt met de Mechelse poort en het kruispunt met Kareelveld, worden in de huidige planning tussen 18 en 20 augustus 's avonds en 's nachts uitgevoerd. Binnen deze planning wordt er dan een uur per avond/nacht gewerkt aan de onderlaag richting Herent en wordt op twee avonden en nachten de toplaag asfalt vervangen.

Doorgaand verkeer rijdt langs de werfzone via een rijstrook per rijrichting. Tijdens deze asfalteringswerken zullen enkele zijstraten 's nachts tijdelijk worden afgesloten en volgt dat verkeer een omleiding.

Verkeer op Kareelveld en de 's Hertogenlaan wordt omgeleid via de 's Hertogenlaan tot aan het kruispunt met de Wijnpersstraat. Zij volgen de Wijnpersstraat en de Mechelsevest tot aan de Den Boschsingel.

Verkeer op de Mechelsesteenweg (N26a) wordt omgeleid via de Mechelsestraat, de Burchtstraat, Havenkant tot aan de Marie Thumas Durieuxbrug. Daar rijden zij de Diestsevest (R23) op en veranderen ze van rijrichting via het Joanna-Maria Artoisplein. Zij volgen de L├╝denscheidsingel.

Fietsers en bereikbaarheid

Tijdens de werken worden de fietspaden op de N26 afgeschermd met bakens. De fietsoversteken langs de werfzone op de N26 worden ook tijdelijk afgesloten. Oversteken is enkel toegelaten aan de uiteinden van de werf. Zo wordt er ter hoogte van de Donkerstraat een tijdelijke fietsoversteek geplaatst.

Actuele informatie over deze werken kunt u terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/leuven.

donderdag 30 juli 2020 11.13 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.