'Coronalert', download de gratis app

Om samen corona te verslaan, moeten we sneller weten wie besmet is. Misschien bent u drager van het virus, omdat u in nauw contact kwam met iemand die het virus heeft. Dan kan de app u snel verwittigen om uzelf en de anderen te beschermen.

Coronalert is een gratis app die samen met de andere maatregelen, helpt om de verspreiding van corona te vertragen.

  • De applicatie geeft een signaal wanneer u langer dan 15 minuten dicht in de buurt bent geweest van iemand die positief heeft getest op COVID-19. De voorwaarde is dat beide gebruikers de app hebben geïnstalleerd én Bluetooth hebben ingeschakeld.
  • Hebt u op dat moment zelf ook symptomen, dan zal de applicatie u aanraden om contact op te nemen met de huisarts. Gebruikers zonder symptomen kunnen het contactcenter voor contactopvolging bellen op 02 214 19 19, dat richtlijnen geeft over waar en hoe u een COVID-19-test kan laten uitvoeren.
  • Bij een positief testresultaat krijgt u éénmalig de vraag om uw willekeurige codes te delen, voor de dagen wanneer u besmettelijk was. Appgebruikers met wie u in nauw contact kwam, krijgen dan een anonieme waarschuwing. Er worden geen persoons- of locatiegegevens doorgegeven.

Uiteraard blijven de 6 gouden maatregelen ook gelden, de app vervangt die niet. 'Coronalert' is ook geen vervanger voor de contactopsporing. De twee systemen vullen elkaar aan en versterken elkaar. 

De app moet een belangrijk hulpmiddel worden in de strijd tegen COVID-19. Het is dan ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hem downloaden.

U vindt alle informatie over de app en hoe die precies werkt op www.coronalert.be.

maandag 26 oktober 2020 14 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.