Tentoonstelling "Nipple Twist"

Vanaf de plechtige opening op 3 december 2021 (19h) tot 14 januari 2022 gaat de groepstentoonstelling Nipple Twist opnieuw een dialoog aan tussen NZ-kunstenaars en hun Europese collega's. Oliver Cain (Auckland, 1996) en Chloe Marsters (Auckland, 1989) gaan samen met Merijn Verhelst (Leuven, 1990), Amat Gueye (Parijs, 1995) en Layla Saâd (Luik, 1997) op zoek naar de semantische en concep...
Vanaf de plechtige opening op 3 december 2021 (19h) tot 14 januari 2022 gaat de groepstentoonstelling Nipple Twist opnieuw een dialoog aan tussen NZ-kunstenaars en hun Europese collega's. Oliver Cain (Auckland, 1996) en Chloe Marsters (Auckland, 1989) gaan samen met Merijn Verhelst (Leuven, 1990), Amat Gueye (Parijs, 1995) en Layla Saâd (Luik, 1997) op zoek naar de semantische en conceptuele connotaties achter dit controversiële lichaamsdeel.

Nipple Twist kan worden beschouwd als een tweedelige tentoonstelling, waarin begrippen als gender en seksualiteit elkaar ontmoeten in de vele vormen en betekenissen achter de tepel en zo een gevoel van escapisme creëren. In de vier verschillende ruimtes van de galerie omarmen en herbekijken de vijf kunstenaars op speelse wijze de vele connotaties van het tot zwijgen gebrachte lichaamsdeel, zowel materieel als in de gezamenlijke verbeelding, waarbij culturele gewoonten en maatschappelijke conventies ter discussie worden gesteld.

Over The Nomadic Art Gallery
The Nomadic Art Gallery, opgericht in 2020 door Arthur Buerms en zijn jarenlange partner Gie, is een galerie voor hedendaagse kunst en een openbaar kunst- en onderzoeksproject dat momenteel gevestigd is in Leuven, België.

Voortbouwend op een cyclisch model dat geworteld is in de notie van nomadisme, ontvouwt het initiatief zich in twee afwisselende fasen. De eerste is een in-situ onderdompeling in een ondervertegenwoordigde kunstscene, waarbij Arthur en Gie een mobiel voertuig inzetten om onderzoek te doen op de gegeven locatie, dit laatste wordt uiteindelijk een openbaar kunstproject.

De tweede fase speelt zich af in een transitionele galerieruimte - een tijdelijke locatie in Europa die verandert met elke tentoongestelde kunstscène en waar het duo een dialoog op gang brengt tussen hun onderzoek en de Europese hedendaagse kunstscène, via een programma van zowel fysieke als online tentoonstellingen.

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie