Mindfulness verdiepingsdag: acceptatie

Herken je je in de volgende dingen? * Je ervaart veel zelfkritische gedachten * Je bent streng voor jezelf en anderen * Je verlangt naar rust en ontspanning, maar het lijkt je te ontglippen * Je wil graag meer vriendelijkheid en zachtheid ontwikkelen Als je op één of meerdere van deze dingen 'ja' hebt geantwoord, is deze verdiepingsdag wellicht iets voor jou. Vaak zijn we streng voor onszelf ...
Herken je je in de volgende dingen?
* Je ervaart veel zelfkritische gedachten
* Je bent streng voor jezelf en anderen
* Je verlangt naar rust en ontspanning, maar het lijkt je te ontglippen
* Je wil graag meer vriendelijkheid en zachtheid ontwikkelen

Als je op één of meerdere van deze dingen 'ja' hebt geantwoord, is deze verdiepingsdag wellicht iets voor jou. Vaak zijn we streng voor onszelf en vooral gericht op wat niet goed is. Het moet anders, het moet beter. Dat is erg vermoeiend. Nochtans is het mogelijk om mildheid en vriendelijkheid te cultiveren voor onszelf en de wereld rondom ons. Gemakkelijk is het niet, maar het valt te leren. Dat betekent overigens niet dat we alles zomaar goed moeten vinden. Wel kunnen we helder zien wat er gaande is, en van daaruit bewust beslissen hoe we op de situatie willen reageren.

Tijdens deze verdiepingsdag begeleid ik jou via meditaties en oefeningen om de smaak van acceptatie te kunnen proeven en daarbij ook de rust, ontspanning en heelheid die eruit voortvloeien. We staan stil bij wat acceptatie is en wat het niet is, en wat er in de weg kan staan. Bovenal gaan we oefenen om het zelf te kunnen ervaren. Er zal ook ruimte zijn voor vragen.

's Middags lunchen we samen in aandacht. Gelieve hiervoor je eigen lunch mee te brengen (bij voorkeur vegetarisch). Deze dag is bedoeld voor mensen die reeds enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie, bijvoorbeeld via een 8-weken-training.

Deelnemers getuigen:
“Leni geeft zeer helder les en heeft een lieve en vriendelijke uitstraling. Ik vind het knap dat ze zichzelf ook kwetsbaar opstelt met eigen getuigenissen.”
(Catharina, themadag acceptatie 2018)

“Wat ik heel fijn vind, is dat Leni op een natuurlijke, spontane manier de rust kan creëren die heel essentieel is voor zulke sessies.”
(Matthieu, themadag acceptatie, 2018)

“Ik heb deze dag als verzachtend ervaren. Ik heb me letterlijk voelen ontspannen, alsook de groep voelen ontspannen. Een mooie kans voor iedereen om met het thema aan de slag te gaan, onafhankelijk van voorgaande meditatie-ervaring.”
(Anoniem, themadag acceptatie, 2018)

Praktische info:
Wanneer: zaterdag 18 januari van 10u-16u
Waar: De Ondersteuning, Wijgmaalsesteenweg 192a, Herent
Prijs: 75 euro. Water en thee zijn inbegrepen.
Meebrengen: gemakkelijke kledij, (veggie) lunch, eventueel een dekentje en schrijfgerief. Er is een frigo is aanwezig om je lunch in te bewaren. Kussens, matjes, futons en stoelen zijn aanwezig.

Inschrijven: via leni@ont-moeten.be
Het aantal deelnemers is beperkt (maximum 10).
Deze dag is bedoeld voor mensen met enige ervaring in mindfulness of meditatie, bijvoorbeeld via een basistraining of retraite.

Meer info:
https://ont-moeten.be/event/mindfulness-verdiepingsdag-acceptatie/?instance_id=70

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Waar

Groepspraktijk De ondersteuning

Organisatie

Ont-moeten