Stiltedag: Thuiskomen bij jezelf

Silence is the language of God All else is poor translation.” ~ Rumi Het is vaak moeilijk om in de drukte van het dagelijks leven, of in de drukte van je eigen hoofd, tijd te maken om even stil te staan. In groep is dat veel gemakkelijker. Dan zijn er even geen to do lijstjes die afgewerkt moeten worden of andere dingen die aan je trekken. Je hebt dan eindelijk tijd voor jezelf. Tijd om stil ...
Silence is the language of God
All else is poor translation.”
~ Rumi

Het is vaak moeilijk om in de drukte van het dagelijks leven, of in de drukte van je eigen hoofd, tijd te maken om even stil te staan. In groep is dat veel gemakkelijker. Dan zijn er even geen to do lijstjes die afgewerkt moeten worden of andere dingen die aan je trekken. Je hebt dan eindelijk tijd voor jezelf. Tijd om stil te vallen. Om jezelf een moment te gunnen om te ont-moeten. Daarna kan je met meer aanwezigheid, rust en helderheid weer verder gaan.

Tijdens deze stiltedag nemen we de tijd om samen mindfulness te beoefenen. Zo kan je de weldaad van stilte ervaren en contact maken met wat er in je leeft. Niet-oordelende aandacht, concentratie en acceptatie zijn hiervoor de bouwstenen. Ook is er ruimte voor je eigen ervaringen, vragen en uitwisseling. Op die manier kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren. Deze dag staat open voor mensen met of zonder meditatie-ervaring. Zowel absolute beginners als 'gevorderde' beginners zijn welkom. Periodes van stilte zullen worden afgewisseld met instructies en deelrondes.

's Middags eten we samen in aandacht. Gelieve hiervoor je eigen lunch mee te brengen (bij voorkeur vegetarisch).

Iets voor jou?
* Je verlangt naar stilte en rust, maar je merkt dat je er moeilijk toe komt
* Je wil kennismaken met mindfulness en meditatie en je wil je graag onderdompelen in stilte
* Je hebt ervaring met meditatie of mindfulness en wil het graag opfrissen of verdiepen
* Je vindt het fijn om in groep te mediteren en samen met anderen te beoefenen

Deelnemers getuigen:
“Ik heb deze dag als verzachtend ervaren. Ik heb me letterlijk voelen ontspannen, alsook de groep voelen ontspannen.” (Anoniem, themadag acceptatie, 2018)

“Leni geeft zeer helder les en heeft een lieve en vriendelijke uitstraling. Ik vind het knap dat ze zichzelf ook kwetsbaar opstelt met eigen getuigenissen.”(Catharina, themadag acceptatie 2018)

“Ik voel me weer de middenstip van mijzelf en weet dat alles wat ik doe uit mijzelf komt. Op die manier kan ik ook een steunpunt vormen voor anderen.” (Jos, basistraining 2015)

Praktisch:
Wanneer: zaterdag 8 februari van 10u tot 16u
Waar: De Ondersteuning, Wijgmaalsesteenweg 192a, Herent.
Meebrengen: gemakkelijke kledij, (veggie) lunch, eventueel een dekentje. Er is een frigo om je lunch in te bewaren. Kussens, matjes, futons en stoelen zijn aanwezig.
Prijs: 60 euro. Water en thee zijn inbegrepen. Betalingsinfo volgt na aanmelding.

Inschrijven: via leni@ont-moeten.be.
Het aantal deelnemers is beperkt (maximum 10).
Deze dag is voor mensen met en zonder meditatie-ervaring.

Meer info:
https://ont-moeten.be/event/stiltedag-2/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Waar

Groepspraktijk De ondersteuning

Organisatie

Ont-moeten