Wandeling in de ‘Doode Beemde’

Wandeling in de 'Doode Beemde' Donderdag 8 augustus 13.15 uur (vertrek LDC – carpooling tegen een kleine vergoeding) 5 euro/3 euro (aangepast tarief) + prijs voor drankje naar keuze Inschrijven tot 2 augustus Het natuurreservaat 'De Doode Bemde' bestaat uit een mozaïek van kleine akkers, populieraanplantingen en broekbosjes, wei- en hooilanden, ruigten en rietvelden, vijvers en grachten. Na ...
Wandeling in de 'Doode Beemde'
Donderdag 8 augustus
13.15 uur (vertrek LDC – carpooling tegen een kleine vergoeding)
5 euro/3 euro (aangepast tarief) + prijs voor drankje naar keuze
Inschrijven tot 2 augustus

Het natuurreservaat 'De Doode Bemde' bestaat uit een mozaïek van kleine akkers, populieraanplantingen en broekbosjes, wei- en hooilanden, ruigten en rietvelden, vijvers en grachten.
Na een korte inleiding over het ontstaan en de groei van het natuur-reservaat, krijg je de meest schitterende plekjes van de meanderende Dijle te zien.

Verder gaat het over leven in de poel, er wordt geobserveerd en weetjes over amfibieën, weekdieren, e.a. worden uitgewisseld.
Hoofdbrok zal wellicht het leven van de bever en zijn sporen zijn, die we in het echt kunnen bekijken. Soms kunnen we hun aanwezigheid ook ruiken.

Alles wordt aangevuld met weetjes over eetbare en giftige planten: boerenwormkruid, smeerwortel en de zomerbloeiers

Begeleiding: Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud

(Voor wie rechtstreeks rijdt: verzamelen aan parking Reigersstraat in
Sint-Joris Weert.)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; Aangepast tarief: 3,00 €

Waar

Organisatie

LDC d'Ontmoeting