Steirischer Schwung - Schuhplattler

Ontdek de Schuhplattler van Steirischer Schwung tijdens Samen op Straat. Kom kijken naar dit dansprogramma met gratis toegang. De groep 'Steirischer Schwung' werd in 2009 opgericht. Het is een groep bestaande uit leden van zes gezinnen: kinderen en volwassenen. Ze zingen, maken muziek en dansen met passie. Ze werden gerekruteerd in de gemeenschappen van Stiwoll en Sankt-Oswald, plaatsen in de ...
Ontdek de Schuhplattler van Steirischer Schwung tijdens Samen op Straat. Kom kijken naar dit dansprogramma met gratis toegang.

De groep 'Steirischer Schwung' werd in 2009 opgericht. Het is een groep bestaande uit leden van zes gezinnen: kinderen en volwassenen. Ze zingen, maken muziek en dansen met passie. Ze werden gerekruteerd in de gemeenschappen van Stiwoll en Sankt-Oswald, plaatsen in de buurt van Graz, hoofdstad van de provincie Stiermarken, in het zuiden van Oostenrijk.

Hun dansprogramma bestaat uit verscheidene figuurdansen en Schuhplattler. Daarnaast hebben ze ook een zeer afwisselend programma met volksliederen en traditionele muziek uit hun regio en ze treden op in allerlei bezettingen. De volledige groep telt 25 leden tussen de 13 en 60 jaar oud.

De volwassenen beoefenen de meest verscheidene beroepen. Repetities gebeuren dus tijdens hun vrije tijd en in het weekend zijn ze vaak op pad om concerten en dans- en zangoptredens ten beste te geven. 'Steirischer Schwung' stond reeds op de affiche in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Zweden, Kroatië, Sardinië en Schotland.

Naar Winksele komen ze speciaal met een delegatie mannen om tijdens 'Samen op Straat' hun indrukwekkende en onevenaarbare 'Schuhplattler' te demonstreren. Hier kijken we al naar uit!

Info

Wanneer

Waar

Dorpsplein Winksele