Tutu Puoane en Ewout Pierreux - Music en Words

Tutu Puoane gaat samen met Ewout Pierreux op zoek naar de samensmelting van muziek en poëzie. Bestel hier je kaarten voor dit concert. Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots. In 2017 ...
Tutu Puoane gaat samen met Ewout Pierreux op zoek naar de samensmelting van muziek en poëzie. Bestel hier je kaarten voor dit concert.

Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots.

In 2017 toerde Tutu met een project rond het oeuvre van Joni Mitchell en bracht ze innemende interpretaties van Mitchells muziek en gedichten. Zo herontdekte e´n herwaardeerde Tutu ook haar eigen liefde voor poe¨zie, iets dat sinds haar tienerjaren al tot haar favoriete onderwerpen behoorde.

Het vormde de aanzet voor een nieuw muzikaal luik in haar carrie`re, dat ze 'Music & Words' doopte. Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar lang haar vaste pianist en partner, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines – poe¨zie en muziek. Meer bepaald koos ze allerlei gedichten van vrouwelijke dichters, en probeerde in die gedichten muziek te ontdekken en ze ook op muziek te ze´tten.

“Ik realiseerde me dat bepaalde woorden eigenlijk totaal verschillende dingen kunnen betekenen, naargelang de context en het moment. Want ieder van ons luistert, leest en begrijpt met zijn of haar eigen bagage en levenservaring.”

Info

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Inkom: 14.00 €

Waar

GC De Wildeman - De Speelplaats

Filter