The mercy of the jungle - Wereldfilm

Twee Rwandese soldaten raken hun team kwijt bij het uitbreken van de tweede Congolese burgeroorlog in 1998. Xavier is een doorgewinterde sergeant, Faustin is een rekruut die de moord op zijn familie wil wreken. Ze proberen opnieuw aan te sluiten bij hun divisie, maar raken verdwaald in de dodelijke jungle in het grensgebied tussen Congo en Rwanda. Daar moeten ze Congolese patrouilles, rebellen ...

Twee Rwandese soldaten raken hun team kwijt bij het uitbreken van de tweede Congolese burgeroorlog in 1998. Xavier is een doorgewinterde sergeant, Faustin is een rekruut die de moord op zijn familie wil wreken. Ze proberen opnieuw aan te sluiten bij hun divisie, maar raken verdwaald in de dodelijke jungle in het grensgebied tussen Congo en Rwanda. Daar moeten ze Congolese patrouilles, rebellen en de vijandige bevolking zien te ontlopen, maar ook het hoofd bieden aan wilde dieren.
De claustrofobische setting van de film, in het dichte gebladerte, en de onheilspellende geluiden van het oerwoud benadrukken de gevaren.

Regisseur Joël Karekezi brengt een schitterende meditatie over de oorlogswaanzin, in prachtige en beklijvende beelden.

Een organisatie van KWB, Femma, Okra en Davidsfonds, in samenwerking met GC De Wildeman.

Info

Wanneer

Prijs

€ 3,00
Inkom: 3.00 €

Waar

GC De Wildeman - De Speelplaats

Filter