Yassine Ouaich - Neeland van Nic Balthazar

Neeland vertelt over de harde en hoopvolle zoektocht van een jonge asielzoeker naar geluk. De asielproblematiek is er niet minder actueel op geworden. En dus blijft de even aangrijpende als succesvolle solo Neeland na goed 200 voorstellingen rond toeren langs de Vlaamse culturele centra. Ondertussen heeft Soufiane Chilah de fakkel doorgegeven aan een al even getalenteerd jong acteur, Yassine ...

Neeland vertelt over de harde en hoopvolle zoektocht van een jonge asielzoeker naar geluk.

De asielproblematiek is er niet minder actueel op geworden. En dus blijft de even aangrijpende als succesvolle solo Neeland na goed 200 voorstellingen rond toeren langs de Vlaamse culturele centra.

Ondertussen heeft Soufiane Chilah de fakkel doorgegeven aan een al even getalenteerd jong acteur, Yassine Ouaich, die jong Vlaanderen dit jaar leert kennen dankzij zijn zeer gesmaakte hoofdrol in de Ketnet reeks 'De regel van 3S'.

Auteur en regisseur Nic Balthazar nam de gelegenheid te baat om de voorstelling  ook een nieuwe dimensie te geven. Tegelijkertijd strakker en soberder als ook lichter en geestiger, zonder één gram aan poëzie of dramatiek in te boeten.

De prachtige muziek van Melike Tarhan en haar ensemble blijft de voorstelling vergezellen. Maar dan zonder de live muzikanten op scène. 

Neeland is gebaseerd op gesprekken met asielzoekers en werd geschreven in het kader van het leesbevorderingsproject Luisterogen, een organisatie die laaggeletterden en/of anderstaligen in contact brengt met verhalen en boeken. 

 

Info

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Voorverkoop: 12.00 €

Waar

GC De Wildeman - De Speelplaats