Vrije Tijd in Herent - maatregelen tot en met 31 augustus

Vanaf vandaag 29 juli, gaan er enkele nieuwe maatregelen in tegen de verspreiding van het coronavirus. Wat wil dit zeggen voor verenigingen en evenementen in Herent?

De besmettingscijfers in Herent en randgemeenten zijn momenteel goed en dit willen we zo houden. Daarom nemen we volgende extra maatregelen:

Feesten

 • geen feesten (eetfeesten, buurtfeesten...) en kermissen tot en met 31 augustus. Op deze evenementen is het moeilijk om de maatregelen te handhaven en daarom zullen we de gegeven toelatingen intrekken en geen nieuwe toelatingen meer verlenen tot en met 31 augustus.

Socio-culturele activiteiten

 • culturele activiteiten blijven mogelijk tot maximum 50 personen, steeds met inachtneming van alle maatregelen
 • mondmaskers moeten te allen tijde gedragen worden bij culturele activiteiten, zowel binnen als buiten
 • beperk het sociaal contact. Hou als vereniging rekening met de nieuwe regels rond sociale contacten van je leden. Vermijd dus nieuwe nauwe contacten na repetities of vrije interpretaties van de regels.

Uitleendiensten en evenementen

 • De uitleendiensten blijven geopend voor alle toegestane organisaties.
 • Alle feesten worden verboden tot 31 augustus (buurtfeesten, eetfeesten, kermissen, volksfeesten)
 • Wandelingen, jumping of andere socio-culturele activiteiten kunnen doorgaan

Sport Algemeen:

lees hier de restricties van sport vlaanderen. Vergeet niet dat onderstaande gemeentelijke maatregelen hier bijkomen.

 • Douches op de voetballocaties blijven geopend en die van de sporthallen blijven gesloten. Dit omdat op de voetballocaties steeds dezelfde clubs gebruik maken van de douches en dus weten wie er voor en na hen kwam/komt. Het is daar in die zin ook makkelijker bij te houden om te desinfecteren. De gemeente werkt een plan uit om vanaf september douchen mogelijk te maken.
 • De regels die al van kracht waren blijven dat ook behalve voor contactsporten (voetbal/basketbal/dansen in koppels/gevechtssporten ...)
   • Oefenwedstrijden kunnen enkel voor iedereen tot en met U17. Dus volwassen wedstrijden mogen niet!
   • Toernooien kunnen ook niet voor kinderen/jongeren (behalve de jumping van de Bergdravers/tjes)
   • Competitie is voorlopig nog niet toegestaan.
   • Er wordt maximaal 1 ouder per jeugdspeler toegelaten bij oefenwedstrijden. Zo kunnen uitploegen toch binnen en is het eenvoudiger om te controleren dan 200 toeschouwers. Bij trainingen blijven toeschouwers niet toegelaten.

Registratieplicht: voor alle sportlessen geldt er een registratieplicht. Dwz dat er bijgehouden moet worden wie er op de sportactiviteiten aanwezig was. Die gegevens moeten 14 dagen bijgehouden worden en moeten dan vernietigd worden.

Indoor sport:

 • Onder 12 jaar blijft alles bij het oude, dus max 50 personen per bubbel
 • Zodra er personen van 12 of ouder in de groep zitten geldt de regel van het aantal personen per oppervlakte, wat neer komt op 17 personen per sportunit, iedereen inbegrepen. 
 • Gezichtsmaskers zijn verplicht in de gebouwen en de plaatsen waar het moeilijk is de sociale afstandsmaatregelen te handhaven, behalve voor het sporten zelf.
 • Verenigingen die een cafetaria uitbaten krijgen snel en bijkomende e-mail van mijn collega Lien Beets.

Sportweken

Hier verandert niets, maar we vragen toch aandacht bij sportweken met verschillende bubbels om kinderen jonger en ouder dan 12 jaar gescheiden te houden. Het heeft ook geen zin lesgevers toe te wijzen aan aparte bubbels wanneer die na de sportkampdag bij elkaar gaan zitten.

Jeugdverenigingen

Hier verandert niets, maar vragen we ook om extra waakzaam te zijn. Kom je terug van kamp wees dan extra voorzichtig met je sociale contacten en respecteer de huidige maatregelen rond sociale contacten.

Twijfel je of je je activiteit niet veilig kunt laten plaatsvinden? Organiseer de activiteit dan niet. Veiligheid primeert altijd en overal!

Wij willen jullie nogmaals heel erg bedanken voor jullie inzet in deze moeilijke periode. BEDANKT, VEEL MOED en hou jullie gezond!

woensdag 29 juli 2020 14.08 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.