Aanleg rotonde vanaf begin november: hinder voor verkeer

In een volgende fase vanaf begin november starten de werken op de Omleiding (N26) met hinder voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op de locatie van het huidige kruispunt van de Omleiding met de Mechelsesteenweg een rotonde met voorsorteerstroken bouwen en de Omleiding heraanleggen.

De werfzone loopt over de zuidelijke kant van de bestaande rijweg, van aan de Aldi tot aan de LooknLike. Om het verkeer op de Omleiding tijdens de werken steeds over twee rijstroken te kunnen laten rijden, een in beide rijrichtingen, zal eerst de rijweg over de volledige lengte van de werfzone in noordelijke richting breder worden gemaakt. De aannemer zal daarvoor een deel van de pechstrook/parkeerstrook aan de noordelijke kant van de weg innemen en er tijdelijk asfalt aanleggen. Aan de noordzijde van de Omleiding wordt ook een dubbelrichtingsfietspad voorzien dat afgescheiden wordt van het autoverkeer.

Kruispunt met 'oude' Tildonksesteenweg steeds toegankelijk
Het kruispunt van de Omleiding met de ‘oude’ Tildonksesteenweg blijft tijdens de volledige duur van deze werken toegankelijk. Handelaars blijven via deze weg dan ook steeds bereikbaar. Eens de rotonde afgewerkt is, zal het verkeer via de nieuwe Tildonksesteenweg de Omleiding kunnen bereiken. Volgens de huidige planning is dat rond augustus 2020.

Op de website www.wegenenverkeer.be vindt u alle informatie over de herinrichting van de Omleiding (N26) in Herent.

woensdag 16 oktober 2019 8 u.