Nieuwigheden inzameling afval in het recyclagepark

De prijs voor de inzameling van gras, blad en snoeihout is aangepast. Ook wordt voortaan rekening gehouden met de totale aanvoer en het jaarlijkse aantal bezoeken aan het recyclagepark.

Nieuw vanaf 2020

  • Gras en blad is gratis van 1 oktober tot 30 november.
  • De eerste 300 kg snoeihout die ieder jaar wordt afgeleverd is gratis.
  • Vanaf 1 april wordt een contantbelasting van 1 euro per bezoek aan het recyclagepark ingevoerd vanaf het 16de bezoek per kalenderjaar, ongeacht de wijze van aanbieding, zowel voor gratis als voor te betalen afval.
  • Vanaf een totale aanvoer van meer dan 2000 kg/jaar worden de KMO-tarieven ook voor particulieren toegepast.

Aan niet-inwoners kan de gemeente voor een maximum duurtijd van zes maanden toegang verschaffen tot het recyclagepark mits betaling van een waarborg van 50 euro.

Meer info

  • Ecowerf wou het principe ‘de sorteerder wordt beloond’ verder consequent toepassen en stelde daarom een aanpassing van de tarieven voor aan haar gemeenten en steden. De tarieven die voor onze gemeente van toepassing zijn, staan in onderstaande link.
  • recyclagepark Herent
woensdag 19 februari 2020 15.06 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.