Lokale economie richtlijnen COVID-19

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle personen van 12 jaar of ouder op private of publieke druk bezochte plaatsen of als het niet mogelijk is om een veilige afstand te houden. Dat is vooral het geval in winkels, winkelstraten en andere zones bepaald door de bevoegde lokale overheid en afgebakend met een aanplakking die de toepassingsuren preciseert, winkelcentra, horecazaken (behalve wanneer mensen aan tafel zitten), bioscopen, kansspelinrichtingen van klasse I en II, concert-, theater- of conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea, openbare gebouwen en gerechtsgebouwen (voor de delen die toegankelijk zijn voor het publiek), bibliotheken en handelsbeurzen (salons inbegrepen). Als het dragen van een mondmasker door medische redenen niet mogelijk is, kan een gelaatscherm worden gebruikt.

De laatste richtlijnen en informatie alsook de algemene gids, de gids voor de handel en de gids voor de horecazaken kunt u hier raadplegen.

volgende zaken komen aan bod:

 1. Algemene principes
 2. Handelszaken, winkels, vrije beroepen en middenstand 
 3. Detailhandel
 4. Markten, ambulante activiteiten en kermissen
 5. Cafés en restaurants
 6. Hotels en andere accommodaties
 7. Contactberoepen
 8. Toerisme
 9. Transport
 10. Andere sectoren en activiteiten
 11. Verplichte registratie van contactgegevens
 12. Controle van de maatregelen
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.