Kaartlezer voor elektronische identiteitskaart

Om de nieuwste chip van de identiteitskaarten te lezen, moet je beschikken over de laatste versie van de software: enkel de eID MiddleWare versie 5.0.17 (of recenter) en de eID-Viewer versie 5.0.15 (of recenter) kunnen deze nieuwe (en natuurlijk ook de oude) contactchip uitlezen. Sommige instanties waar je je kaart laat inlezen, zoals banken, notarissen of ziekenhuizen, hebben hun software nog niet aangepast, waardoor zij de kaart niet kunnen lezen. Ontdek hier meer over de nieuwe identiteitskaarten

Je kunt met je elektronische identiteitskaart (eID) attesten en dergelijke via ons digitale loket aanvragen. Om dat te kunnen moet je op je computer een kaartlezer installeren waarin je je eID kunt stoppen. De nieuwe computers hebben een ingebouwde kaartlezer.

Hoe gaan we te werk?

Externe kaartlezers koop je in computerwinkels of in De Kouter aan het onthaal.

Kostprijs

Een kaartlezer is aan het onthaal in De Kouter te koop voor 17 euro.

Wij geven de voorkeur aan een elektronische betaling. Aan de balie kun je daarom betalen met bancontact of met een kredietkaart.

Meer info

Informatie over het gebruik van je elektronische identiteitskaart (eID), wat je nodig hebt, hoe je eID-software kunt installeren ... vind je op de federale website.