3 werven aan de gang op Molenveld

Stap voor stap krijgt het gebied Molenveld, gelegen tussen De Kouter, de Rijweg en de Spoorwegstraat meer vorm. U ziet er grote kranen, diepbouwputten, vrachtverkeer, bouwmaterialen… voor bouwprojecten van Volkswoningbouw en Houtkant.

Volkswoningbouw

Er zijn twee projecten in opbouw:

Molenveld fase 1

Aan de kant van de Persilbrug komen 3 aparte meergezinswoningen met ondergrondse parkeerplaatsen. In totaal 52 woongelegenheden, waarvan 12 met 1 slaapkamer, 28 met 2 slaapkamers en 12 met 3 slaapkamers. De hoogte van de gebouwen ligt in lijn met De Kouter en bevat 5 verdiepingen. In oktober beginnen de werken door Houben NV.

Molenveld fase 2

In 2016 organiseerde Volkswoningbouw een architectuurwedstrijd voor de bouw van 80 appartementen. De wedstrijd werd gewonnen door atelier Ma+P, die een ontwerp maakte voor studio’s en woongelegenheden met 1, 2 en 3 slaapkamers. De werken zijn al in augustus begonnen met als doel klaar te zijn tegen juni 2021.

Door de bouw van die sociale woningen voldoet de gemeente Herent in ruime mate aan het opgelegde Sociale Objectief.
Belangrijk: elke inwoner die voldoet aan de inkomensvoorwaarden kan zich inschrijven voor een sociale woning. Het toewijzingsreglement bepaalt wie een woning mag betrekken. Meer info op www.volkswoningbouw.be

Houtkant

Langs de Myrna Mackstraat en de Kouterstraat komen 2 appartementsgebouwen: een kleiner gebouw met 13 woongelegenheden en een groter met 66 woongelegenheden en handelsruimte. Ook bij die projecten parkeert men enkel ondergronds.
In het binnengebied worden er bomen aangeplant en is er een speelpleintje.

donderdag 3 oktober 2019 9.52 u.