1 Meimarkt 2024

De inschrijvingen voor standhouders zijn afgesloten.

Kom jij ook?

Bereid je voor op een bruisende belevenis, want het ondernemersdorp en de wereldmarkt staan weer voor de deur! Met de vorige editie nog vers in het geheugen, beloven we ook dit jaar een gezellige dag voor jong en oud. 

Op deze dag kun je in het ondernemersdorp kennismaken met lokale ondernemers en op de wereldmarkt de wereldse sfeer opsnuiven en de organisaties leren kennen die in Herent rond internationale solidariteit werken.

Iedereen is welkom!

Kom iets drinken en eten, geniet van randanimatie voor klein en groot en laat je betoveren door de ritmes van opzwepende muziek en swing mee op de beats. Toegang is gratis, dus nodig je vrienden en familie uit.

Wanneer?

Woensdag 1 mei van 14 tot 21 uur.

Locatie

Station Herent / Onze-Lieve-Vrouwstraat/ Mechelsesteenweg en Wildemanspark

 

Programma

Ondernemersdorp

Wereldmarkt

14-19 uur: feestmarkt

14-17.30 uur: wereldmarkt

Optredens hoofdpodium station

Optredens Wildemanspark

14.30 uur: Stir't Up
16.30 uur: Unit
19 uur: Eigen kweek

14-14.20 uur: Murga ça va
14.30-15 uur: dabkeh door dansgroep Elkofieh.
15-15.20 uur: Murga ça va
15.20-15.45 uur: flamenco door El Mundo del Baile Andaluz
16.30-17.30 uur: muziekgroep Sunny After Moon

Kinderanimatie 14-19 uur:

Animatie 14-17.30 uur:

  • Glittertattoos
  • Gekke kapsels
  • Schietkraam
  • Eendjes vissen
  • Kindermolen
  • Springkasteel

 

Standhouders

Deelnemers ondernemersdorp Deelnemers wereldmarkt

 

Praktische informatie

Kom bij voorkeur met de fiets of te voet. 

Fiets

De marktzone zal enkel toegankelijk zijn voor voetgangers. Je kan je fiets achterlaten of parkeren op de daarvoor voorziene bestemde fietsenstallingen (zie plattegrond), net buiten de marktzone en bij de bestaande fietsenstallingen aan het station. 

Parkeren

Kom je met de wagen? Je kan de wagen parkeren op volgende locaties

  • Parking aan de sporthal Bart Swings (Kouterstraat 1, 3020 Herent)
  • Parking achter het gemeentehuis, De Kouter (Spoorwegstraat 6, 3020 Herent)
  • Parking aan Hangar 3020 (rijweg 126, 3020 Herent)

 

Meer info?

Het ondernemersdorp

Het voornaamste doel van deze dag is niet alleen om een bruisende markt te creëren maar ook om de band tussen inwoners en ondernemers te versterken. We geloven dat alles beter smaakt en naadloos past wanneer je de gezichten achter de producten kent, nietwaar? Neem de tijd om rond te snuisteren tussen de kraampjes en ontdek een uitgebreid en gedifferentieerd aanbod. Op deze manier krijg je niet alleen de gelegenheid om lokale ondernemers persoonlijk te leren kennen, maar ook om hun passie en toewijding voor hun vak te ervaren. Geniet van de unieke persoonlijke touche die elke ondernemer aan zijn producten toevoegt.


De wereldmarkt

Hoewel we het dit jaar allemaal wat eenvoudiger en kleinschaliger aanpakken, beloven we op de wereldmarkt opnieuw veel wereldse sfeer, gezelligheid en voor ieder wat wils. Je kunt genieten van een kleurrijk aanbod van over de hele wereld, maar ook van heel dichtbij. Wandel op je gemak rond en geniet van streek- en wereldproducten, fair trade en de korte keten.

Ontdek hoe mensen en organisaties uit Herent zich met veel engagement inzetten om de levensomstandigheden te verbeteren in armere regio's en conflictgebieden, hoe we armoede en onverdraagzaamheid kunnen bestrijden en hoe we in onze gemeente bouwen aan verdraagzaamheid en goed samenleven. Met Palestina en Oekraïne in gedachten, kozen we dit jaar voor het thema 'Werken aan vrede!'

Dit evenement is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de ondernemersraad, die verantwoordelijk is voor het ondernemersdorp, en de raad voor ontwikkelingssamenwerking, die zich toelegt op de wereldmarkt.